Каменоделски услуги

Каменоделски услуги изработка, надписване и монтаж на надгробни паметници /Цялостно оформяне на гробни места/Изработка на порцеланови снимки.

Каменоделските услуги са в основата при аранжиране и поставяне на надгробен паметник. Каменоделска услуга ползваме и за да бъде цялостно оформяно едно надгробното място независимо дали е за ваш близък или познат се окаже ваше грижа можете да разчитате на информацията в нашия сайт надгробни-паметници.com

В него ще откриете каталог с модели надгробни паметници където можете да изберете най-подходящия мраморен паметник който да бъде изработен , надписан и монтиран на съответния гробищен парк.

Заедно с това за да бъде изцяло завършено оформянето на гроба има нужда да бъде поставена рамка която очертава самото гробно място обикновено е с размери 2/1м.Към рамката която може да бъде изработена от бетон, бяла мозайка и арматура или от мрамор е нужно да се добавят основи от бетон /Пътеки /.

Имаме покойник който е погребан в някой от гробищните паркове в София област

На въпроса кога трябва да се постави надгробен паметник ?

Ние отговаряме така : Преди едната година трябва да сте се ориентирали коя фирма искате да изработи , надпише и монтира паметника и допълнителната аранжировка.

На въпроса трябва ли да чакаме една година за да поставим надгробна плоча ?
От къде идва това поверие или необходимост от изчакването на една година ?

Ние отговаряме така: Нужно е да мине една зима и пролетните валежи след погребението за добро слягане на пръстта с която е запълнен гроба.

Какво трябва за да се оформи едно гробно място?

1.Избор на надгробен паметник

Тук разполагате с доста голяма избор на надгробни паметници в нашия каталог можете да си изберете модела и размера на паметника който искате да поръчате.

Там е посочена цената на всеки един надгробен паметник.

Често поръчвани са следните размери:

На често задавания въпрос дали е подходящ даден паметник за имената на повече от един покойник зависи от модела който сте харесали. Някои модел надгробни паметници са по изчистени и има възможност да се изпишат повече символи а на други има орнаменти и гравирани цветя или други знаци които вземат от мястото за писане и така не остава място за изписването на повече от едно име върху надгробната плоча.

2. Към всеки надгробен паметник е добре да се постави порцеланова снимка

Снимките поставяни на различните надгробни паметници имат форма:

Съответно всяка снимка има размер примерно :

Снимките имат цветност която трябва да си изберете:

3.Надгробните паметници трябва да бъдат надписани

Надписите който най често придружават избраните от нас надгробни паметници са:

Има два варианта за изписване :

Шрифтовете които се ползват най често са следните:

Самият надпис може да бъде боядисан в следните бои:

4.Избор на материал от който да бъде изработена рамката /Тя във всички случай трябва да бъде с размери 2м дължина 1м ширина външни габарити/

5. Оформяне на основи от бетон /Пътеки/ около рамките.

Целта на основите освен да ги ползвате като пътеки за да стъпвате върху тях е и да бъде захваната рамката с което да стане едно цяло и здраво нещо.

6.Добавяне на други артикули като:


КУПЕТЕ ПАМЕТНИК ОТ МРАМОР

Купувайки паметник от мрамор давате работа на няколко български семейства. Парите остават в България а с тях и Българите занимаващи се с този занаят ще предпочетат да останат в своята родина защото могат да изхранват себе си и семействата си . Мрамора се добива в България в района на гр.Сандански. Благодрим ви че избрахте Българското